کد مطلب: 117697
روحاني در مراسم اهداي جايزه کتاب سال:
نبايد براي مميزي صد اصل گذاشت/به جاي اينکه بگوييم دو نفر چگونه راه مي‌روند به نتبجه قدم زدن نگاه کنيم
تاریخ انتشار : 1393/11/19 10:53:10
نمایش : 1371
رئيس‌جمهور کشورمان گفت: به جاي اينکه بگوييم دو نفر چگونه راه مي‌روند و چه جور راه مي‌روند بايد ببينيم قدم به کجا برمي دارند
به گزارش  هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا، حجت‌الاسلام حسن روحاني در مراسم اهداي جايزه کتاب سال که صبح امروز(يکشنبه) با حضور اهالي قلم در سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن گراميداشت ايام الله دهه فجر، اظهارداشت: گرچه به ظاهر به نظر مي‌رسد که از 150 سال پيش تاکنون رسانه‌هاي ديگري همچون مطبوعات، راديو، سينما، تئاتر، تلويزيون و در نهايت اينترنت، شبکه‌هاي مجازي و ابزار و وسايل مختلفي براي ارتباط با انسان‌ها و انتقال انديشه‌ها براي رقابت با کتاب به وجود آمده و به نظر مي‌رسد که دوران کتاب به سر رسيده و رسانه‌هاي ديگر جايگزين کتاب شده‌اند اما واقعيت امر اين است که کتاب به هيچ عنوان ارزش و جايگاه خود را از دست نداده است.
وي با بيان اينکه کتاب جايگاه ويژه‌اي در انتقال مفاهيم و انديشه دارد، گفت: همه ابزار و وسايل براي انتقال سريعتر مفاهيم و ارتباط سريعتر جايگاه ويژه‌اي دارد اما اصل انديشه و دانش هنوز هم در اوراق کتاب نهفته است، ريشه راديو، تلويزيون، تئاتر و همه ابزارهاي ارتباطي به کتاب برمي‌گردد چرا که تئاتر و فيلم که يک هنر نمايشي هستند فيلمنامه اساس آن است بنابراين مفهوم اصلي آن از يک کتاب اقتباس مي‌شود.
رئيس جمهور با بيان اينکه ظرافت و دقت و لذت در کتاب وجود دارد، تصريح کرد: برخي از اوقات خواندن يک کتاب چنان لذتي دارد که هيچ چشمه‌سار ديگري نمي‌تواند جايگزين کتاب شود و کتاب به معناي عام کلمه به معناي خلقت و همه موجوداتي است که خداوند آفريده است کلمةالله هستند و سرنوشت عالم ديروز و فردا در ام‌الکتاب است و در روز قيامت با کتاب مواجه مي‌شويم بنابراين از آغاز تا پايان کتاب است و افتخار ما اين است که معجزه پيامبرمان کتاب بوده و موحدان ديگر را به نام اهل کتاب مي‌ناميم بنابراين کتاب و مکتوب و قلم جايگاه ويژه‌اي دارد.
روحاني با اشاره به روايات و احاديث خاطرنشان کرد: چقدر سخت بود اگر يک لحظه فکر کنيم زندگي داشتيم و کتاب نبود و نمي‌توانستيم از فکر و انديشه و نظرات مختلف استفاه کنيم. بنابراين کتاب مي‌تواند قفل‌هاي زندگي را بگشايد همه ابهام‌ها را باز کند و همه ظلمت‌ها را به نور روشن تبديل کند.
رئيس‌جمهور کشورمان ادامه داد: انقلاب اسلامي که در آستانه سي و هفتمين بهار آن هستيم ريشه آن به کتاب بازمي گردد و قرآن، حديث و مکتوبات آن را در رأس انقلاب امام عزيز و بزرگمان داريم که نامه‌ها و اعلاميه‌هاي امام(ره) و انتقال سخنان وي اگر از طريق پياده کردن نوار نبود چگونه انقلاب مي‌توانست به پيروزي برسد و بهترين روز در مکتوبات انقلاب اسلامي روزي بود که کتاب حکومت اسلامي از نجف به ايران آمد و به طور مخفيانه در ايران پخش شد که در واقع آن کتاب ما را وارد فاز جديدي کرد.
روحاني ادامه داد: همه سخنان امام پس از پيروزي انقلاب اسلامي اين بود که راه را براي مديريت جامعه تحت عنوان حکومت اسلامي گشود و امروز کلماتش مجموعه آثار و وصيت‌نامه‌اش راهنماي ما خواهد بود.
رئيس‌جمهور با بيان اينکه بار سنگيني بر دوش اهالي قلم قرار دارد، تصريح کرد: شما اصحاب قلم بار سنگيني بر دوش داريد و بايد مفاهيم انقلاب را بسط دهيد تا طراوت و تازگي انقلاب تضمين شود و به همه جهان بگوييم که انقلاب ما انقلاب اعتدال بود و به همه جهانيان ابلاغ کنيم که در انقلاب خردسوزي و کتاب سوزي وجود ندارد، افراط و تفريط وجود ندارد بلکه عقلانيت، فقر و تفقه ارزش دارد و باز کردن گره از زندگي مادي و معنوي مردم است. بنابراين اين بار به دوش شما اصحاب قلم است که به جامعه بگوييد چگونه بينديشيد، فکر کنيد و حتي چگونه بايد نقد کنيد.
روحاني با بيان اينکه نقد کردن شيوه خاص خود را دارد، تصريح کرد: اي کاش در ميان کتاب‌هايي که امروز از آنها تقدير شد کتابي درباره شيوه نقادي وجود داشت و حتي جايزه‌اي را براي کساني قرار مي‌داديم که به نقادي کتاب‌هاي برتر سال گذشته مي‌پردازند و يا جايزه‌اي را قرار مي‌داديم براي جوانان و نوجواناني که بيشترين کتاب را خوانده باشند.
رئيس جمهور با بيان اينکه نقد به معناي وسايل حرکت و مسير تصحيح است، تصريح کرد: نقد در فضاي آزاد امن امکان‌پذير خواهد بود که بايد نقد را ياد بگيريم نه اينکه بگوييم دو نفر چگونه راه مي‌روند، چه جور راه مي‌روند بلکه بگوييم قدم را به کجا برمي‌دارند که اين دوم مهمتر است و اينکه به کجا رفتند و يا به چه سمتي حرکت کردند و نتيجه قدم‌ آنان چه خواهد بود و به چه مقصدي مي‌رسند در مقابل اينکه تند رفتند، کند رفتند، دو يا سه نفره رفتند مهمتر است يا اينکه بگوييم کفشش چگونه بود، رنگ لباسش چگونه بود، بنابراين بايد به جواهر و جوهر و ماهيت و وجود به جاي پرداختن به اعراض توجه کنيم و اين فرهيختگان هستند که بايد کتاب بنويسند، نقد را تبيين کنند تا راه نقد را بياموزيم و حتي بگويند که چگونه بر کتاب نظارت شود.
روحاني ادامه داد: من بر اين اعتقاد پاي مي‌فشرم که متخصصان هر حوزه و صاحبنظرات بهتر از دولت مي‌توانند در اين زمينه تصميم بگيرند و نبايد در اين امر ترديد کنيم براي مثال اصحاب قلم و کتاب راجع به کتاب بهتر از يک مدير وزارتخانه مي‌توانند نظر دهند و چرا ما باور نمي‌کنيم که درباره هنر بايد هنرمندان سخن بگويند و اگر نقدي است آنها بهتر مي‌توانند نقد کنند و بايد بپرسيم که چرا با آنان مشورت نمي‌کنيم، نظر آنان را نمي‌گيريم در حاليکه براي حرکت به سمت تکامل، توسعه به نظر آنان نياز داريم.
وي با بيان اينکه جمع صاحبنظران بهتر از يک نفر مي‌توانند تصميم بگيرند تصريح کرد: جمعي که هزاران ساعت درس داده‌اند، تدريس کرده‌اند بهتر از يک مدير معمولي که آن هم يکي از صاحبنظران است مي‌تواند تشخيص دهد و بايد راه را باز کنيم، سوءظن‌ها را کنار بگذاريم و هر کسي را با يک بهانه کنار نگذاريم.
رئيس جمهور با بيان اينکه افراد تحصيلکرده، دانشگاهي، حوزوي‌ها، کتاب‌خوانده‌ها و کتاب نوشته‌ها جواهرات و معادن اين کشور هستند، تصريح کرد: نبايد به کوچکترين بهانه آنها را کنار بگذاريم چرا که مانند آن است که يک تکه طلا را از معدن درآورده‌ايم و وقتي مشاهده مي‌کنيم که عيار آن کم است بگوييم در معدن را ببندند در حاليکه يک بار اشکال داشته است و ما مي‌توانيم اشکال را مطرح کنيم. چرا سوءظن داريم و چرا بايد سرمايه ها را تعطيل کنيم.
روحاني ادامه داد: من نمي‌گويم مميزي باشد يا نباشد اما اينکه صد اصل براي مميزي درست کنيم درست نيست بلکه سه تا چهار اصل شامل اخلاق، مقدسات، ارزش‌ها، امنيت ملي، مصالح ملي، کفايت مي‌کند که اين صد مورد نمي‌شود و ما بايد بدانيم خط قرمزها مثلث، مربع يا ذوزنقه و يا پنج ضلعي، شش ضلعي و يا هفت ضلعي‌اند اما ما صد هزار ضلعي نداريم و بايد بدانيم نظارت کتاب را بايد قدم به قدم به صاحبان آن واگذار کرد.
رئيس جمهور با بيان اينکه صاحبنظران اين حوزه بايد به چگونگي نظارت بر امور فرهنگي بپردازند، خاطرنشان کرد: اگر يک قانوني توسط يک صاحبنظر نوشته شده باشد 60 يا 70 سال هم که از آن بگذرد باز هم نظرات قوي دارد و اصلاحات آن اندک است اما اگر صاحبنظري آن قانون را ننوشته باشد هر چند ماه يک بار آن امر نياز به اصلاح دارد.
روحاني ادامه داد: ما هم بايد براي بهترين کتاب جشن بگيريم و هم جشن بگيريم براي روزي که در اين کشور بيشترين جوانان و نوجوانان کتاب مي‌خوانند و بايد بپرسيم که چرا تيراژ کم شده و شرح آن تراژدي شده است.
رئيس جمهور با بيان اينکه بايد تشويق‌هاي لازمي را در عرصه کتاب انجام دهيم، تصريح کرد: بايد بگوييد که مشکلات کتاب چگونه بايد حل شود و اين وظيفه بر عهده چه کسي است چرا که من اطلاع دارم در کشورهاي غربي دانش‌آموز کلاس اول دبستان تشويق به کتابخواني مي‌شوند و چه اشکالي دارد که ما در کنار درس هاي خود به اين امر توجه کنيم و بايد نوجوانان و جوانان خود را به کتاب خواندن تشويق کنيم.
 
انتهاي پيام/ف
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg